Van vakantiefoto's naar racewedstrijd


Deze compositie is ontstaan uit een mix van foto’s van onze vakantie in Zuid-Afrika in 2012 en 2 studio-foto’s van Milo en Julie.

De truuk is om uit een stapel van ruim 3700 foto’s, juist degene te vinden waarin de belichting ongeveer gelijkwaardig is en ook nog de dieren van voren gefotografeerd. Dit liet een zeer select clubje over.

Ik wilde graag rennende dieren hebben, maar al spittend door de fotocollectie realiseer je je dat als dieren rennen, dit meestal niet naar jou toe is, maar juist in de tegenovergestelde richting. Door de poten in het stof te verbergen valt dit niet (meer) op.

Deze compositie vergde veel knipwerk in Photoshop, alsook de benodigde kleurcorrecties om een en ander te laten matchen. Nog wat motion-blur op de bomen om het gevoel van snelheid te geven.

Zelf ben ik erg tevreden met het resultaat.